Zicht op beter (16-02-2022)

Zicht op beter (16-02-2022)

Zo’n 30 jaar terug heb ik nieuwe hoornvliezen gekregen, met dank aan donoren en dokters. Sindsdien kijk ik met andere ogen tegen het leven aan. Het doet je eens te meer beseffen hoe wij boffen in een welvaartsstaat te wonen. We kunnen klagen over van alles en nog wat, maar waar ter wereld wordt er zoveel zorg geboden en aan je gesleuteld als je wat mankeert. Helaas ging het zicht de laatste jaren weer behoorlijk achteruit en dus (hoezo dus?) kwam ik in aanmerking voor een staaroperatie. Op 4 februari was ik aan de beurt. Appeltje-eitje zei iedereen me, maar ik zag er enorm tegenop. Het viel allemaal reuze mee. Dezelfde arts die mij 30 jaar geleden opereerde en die mij jaarlijks controleert, voerde deze ingreep uit dus dat was ook wel een hele geruststelling. Het echte eindresultaat weet ik nog niet, dat zal ik pas zien wanneer ik over een paar weken weer mijn contactlens mag dragen, maar alles is nu al een stuk helderder. Zicht op beter dus. Dan kwam daar ook nog eens het positieve nieuws bovenop dat we alle coronamaatregelen los kunnen laten en het oude leventje weer op kunnen pakken. Leuk, want voor het eerst zijn er een drietal voorleessessies op scholen gecanceld omdat scholen even de deuren dicht hielden. Klaar nu dus en weer volle vaart vooruit.
Zakelijk gezien is 2022 ook goed begonnen. De reguliere opdrachten, zoals de periodieke nieuwsbrieven en dergelijke, lopen lekker door en het Sliedrechtse marketing- en communicatiebedrijf Kijk en Huiver gaat me als vaste tekstschrijver inzetten. Voor mijn kijk op MeToo & More kun je even kijken onder BranieBrouwsels. 2022 wordt een mooi jaar (als je geen rapper of voetbaldirecteur bent)!