• Mijn Kinderboekenweek 2023 begint op 25 september en eindigt op 20 oktober (03-07-2023)

  In 2022 had ik 22 dagen achtereen Kinderboekenweek en dat beviel zo goed dat ik het dit jaar ook gewoon weer oprek. Vóór de zomervakantie had ik al de eerste boekingen te pakken, waaronder twee dagen op Kindcentrum Sterrebos dus dat wordt een B&B in Oss. Met het prentenboek “De Regenboogreis” dat de zo verschillende werelden van twee jonge meisje beschrijft (in India en in het rijke Holland) heb ik een boek dat perfect aansluit bij het thema “Bij mij thuis” en Bertje Broekhoest (De Scheetjesvanger) past er ook helemaal bij. Daarnaast lees ik uiteraard voor uit mijn rijmbundel Dikke Duim Dichtsels, beantwoord alle brandende vragen van de kinderen in de klas en heb voor iedereen een boekenlegger. Voor alle leerkrachten heb ik een machtig mooi cadeau, namelijk een gesigneerd exemplaar van “Tot het cokepunt en er ver overheen” van maar liefst 646 pagina’s dik. Een waargebeurd, zwaar verslavend verhaal dat prettig wegleest en alleen de papierprijs maakt het al een waardevol boek. Winkelwaarde 15 euro, maar ik geef ze zoals gezegd weg aan alle juffen en meesters waar ik kom voorlezen. Ik heb er ongelooflijk veel zin in, want de Kinderboekenweek is natuurlijk voor de kids, maar stiekem is het ook mijn favoriete jaarlijkse feestje. Wil je me boeken voor een schoolbezoek, of boeken bestellen? Mail aan fravest@online.nl

 • Netwerken is topsport én tweemaal kampioen (12-07-2023)

  Na een avondje tennis wordt het vaak ernstig laat (of eigenlijk vroeg). Beregezellig en meestal verkoop ik na een stukje voordragen uit eigen werk nog wel wat boeken aan de tegenstanders. Ik heb er ook een hele mooie klant aan overgehouden, want Mark Satink van AVEVA Select Benelux trof ik ooit op de tennisbaan. Uiteindelijk sport ik omdat ik het leuk vind, maar dit is welkome bijvangst. Dit jaar is het sportief gezien het beste jaar ooit; tweemaal prijs, want zowel met de volleybal als met de tennis promoveren we dus dat wordt nog wat volgend seizoen. Dan treffen we andere teams en dat biedt gegarandeerd interessante netwerkkansen. Zakelijk netwerk ik natuurlijk ook volop. De altijd goed bezochte haringparty bij VDM leverde weer een paar nieuwe contacten op én daadwerkelijk een nieuwe klant, want voor MACO Materieelverhuur heb ik in juli de websiteteksten mogen maken. Netwerken is leuk (vind ik) en loont altijd. Iedereen die teleurgesteld is als je niet direct met orders naar huis gaat, moet goed bedenken dat sommige dingen gewoon even tijd nodig hebben. Ga niet pas netwerken als je het te rustig hebt, want dan duurt het wel even voordat de business weer zal aantrekken. Nu zaaien, is ooit oogsten. Consequent zaaien resulteert in consequent oogsten. Een klant winnen is één, een klant houden vereist zorg en aandacht. Het is mooi om te zien dat relaties van het eerste uur nog altijd bij mij aankloppen. Het is ook heel leuk als een relatie die even weg was, weer terugkomt. Ik schreef indertijd voor FuTec Systems mee aan tenders en maakte de website- en brochureteksten. Daarna deden ze het een tijdje zelf en sinds een paar weken mag ik het weer doen. Welcome back Leo.

 • Het jaar is goed begonnen met leuke opdrachten en het bordspel krijgt vorm (16-03-2023)

  Veel nieuwsbrieven en andere tekstuele marketingondersteuning voor The Lean Six Sigma Company, Van der Mark Transport, FoodeQ en BOM Engineering dat in september het 30-jarig jubileum viert. Daarnaast een aantal opdrachten uitgevoerd voor Kijk & Huiver en voor 0209design. Het werk loopt in het nieuwe jaar lekker door en ik heb ook heel wat nieuwe BranieBrouwsels geschreven dus eerdaags zal er wel een tweede deel uitkomen. Daarnaast heel wat tijd besteed aan mijn bordspel. Het speelbord is inmiddels tientallen keren aangepast, maar het wordt echt heel gaaf. Het finetunen vereist nog wel een paar maandjes en als de agenda zo druk blijft dan kan het zomaar nog een jaar gaan duren. Och, wat zeggen ze ook alweer over wat er in een goed vat zit? Nou, dit zit in een goed vat, in meerdere vaten zelfs! Verder nog een paar schoolboekingen en dat blijft toch eigenlijk wel het leukste van alles om te doen; kids aan het lachen én het lezen krijgen. Wat ook leuk is om te doen en waar ik heel wat tijd voor vrijmaak? Sporten in teamverband en als je dan ook nog eens kampioen wordt …  Met het tennisteam van TVD promoveren we én dat geldt ook voor het Voverdi volleybalteam waarin ik al jaren speel. Druk, druk druk dus, maar wel met hele leuke dingen. 

 • Iedereen verdient een cadeautje met Sinterklaas (23-11-2022)

  Je staat er niet altijd bij stil, maar er is veel verborgen armoede in Nederland. Sinterklaas is een allemansvriend, dus hoe kun je een kind dan uitleggen dat de Goedheiligman jouw deur voorbijgaat zonder een cadeautje af te geven? Voor Marinus de Bruijn van FoodeQ Engineering was dit aanleiding om 100 prentenboeken – 100 x Bertje Broekhoest – aan Stichting Sintvoorieder1 te doneren. Sinterklaastijd is sowieso druk voor mij, want dan mag ik altijd voor een aantal klanten Sintpakketjes – boek plus snoepgoed – verzorgen en ook voor Kerstmis lopen de bestellingen alweer binnen. Een boek is zoveel leuker dan de zoveelste fles wijn.
  Het was een rare tijd. Ik heb vijftien coronatesten versleten, maar had blijkbaar een ‘gewone’ griep. Een hele zware dan, want ik heb weken lopen vechten. Inmiddels weer aan het tennissen en volleyballen, dus ik ben weer beter én ik ben 8 kilo lichter. Het schrijfwerk voor klanten liep lekker door, vooral omdat tegen het einde van het jaar de nodige nieuwsbrieven eruit moeten voor DK Polyester, Alpomat, BOM Engineering, FoodeQ, Van der Mark Transport etc. En nu ga ik weer cadeautjes inpakken voor klanten.

 • Boekingen van Enschede en Amsterdam tot en met Katwijk en Kerkrade ... (21-10-2022)

  Net als in 2021 had ik maar liefst 19 boekingen voor de Kinderboekenweek. Ik trapte af op 26 september in Enschede en had af moeten sluiten in Kerkrade op 21 oktober. Helaas werkten de stembanden niet mee en moesten we de laatste twee dagen nieuw plannen. Inmiddels weer de nodige boekingen voor de rest van het jaar en ook al voor 2023. Leuk, want wat mij betreft is het ’t hele jaar door Kinderboekenweek.
  Bertje Broekhoest landde geweldig, maar het is dan ook echt het meest Gi-Ga-Groene boek dat er is. Voor alle leerkrachten had ik een gesigneerd exemplaar van ‘Tot het cokepunt en er ver overheen’ cadeau, gewoon om ze een keer extra in het zonnetje te zetten. 

  Hoe zag de planning eruit?
  Maandag 26 september Montessorischool Het Zeggelt in Enschede | Dinsdag 27 september Basisschool Windekind in Heerlen | Donderdag 29 september Daltonschool Neptunus in Amsterdam | Vrijdag 30 september OBS De Kosmos in Apeldoorn | Maandag 03 oktober De Leidse Buitenschool in Katwijk | Dinsdag 04 oktober OBS De Esmarke in Enschede | Woensdag 05 oktober OBS De Barkentijn in Rotterdam | Donderdag 06 oktober De Kornalijn in Bergen op Zoom | Vrijdag 07 oktober OBS De Voorzaan in Zaandam | Maandag 10 oktober OBS De Wilgenstam in Rotterdam | Dinsdag 11 oktober RKBS De Stek in Houten | Woensdag 12 oktober ’t Bolwerk in Leiderdorp | Donderdag 13 oktober De Hasselbraam in Leiderdorp | Vrijdag 14 oktober CBDS De Diamant in Zevenhoven | Maandag 17 oktober Jenaplanschool De Peppels in Boxmeer | Dinsdag 18 oktober Jenaplanschool De Canadas in Boxmeer | Woensdag 19 oktober Louise de Colignyschool in Ede | Donderdag 20 oktober Basisschool Meerdijk in Waalwijk (verzet naar 12 januari 2023) 

  Wil je me boeken voor een schoolbezoek, of boeken bestellen? Mail aan fravest@online.nl

 • Kinderboekenweek wordt groener dan groen met Bertje Broekhoest, boek nu! (09--08-2022)

  In 2021 had ik 19 boekingen voor de Kinderboekenweek en daarom rek ik hem ook dit jaar maar weer op. Ik start op maandag 26 september en ga door tot en met 21 oktober en reis het hele land door. De zomervakantie is nog niet voorbij, maar vandaag start ik met mailen om de agenda vol te plannen en de eerste vier scholen zijn al definitief. Donderdag 6 oktober lees ik voor op De Kornalijn in Bergen op Zoom, op vrijdag 7 oktober op De Oostzaan in Zaandam, dinsdag 11 oktober RKBS De Stek in Houten en vrijdag 14 oktober De Diamant in Zevenhoven. Da’s een vliegende start. Sowieso sluit Bertje Broekhoest super aan bij het thema, verder lees ik voor uit Dikke Duim Dichtsels, beantwoord alle vragen én ik heb als cadeautje voor alle leerkrachten waar ik voorlees een gesigneerd stukje eigen werk. Ik heb er ongelooflijk veel zin in, want de Kinderboekenweek is natuurlijk voor de kids, maar stiekem is het ook mijn favoriete feestje. Wil je me boeken voor een schoolbezoek, of boeken bestellen? Mail aan fravest@online.nl

 • Mooie maanden én groter dan groot in de bioscoop (17-06-2022)

  Teksten voor CityTec, Mol Lifting, Wetec, WeesVeilig, Feenstra Beveiliging en many more to come. Allemaal voor mij nieuwe klanten waarvoor ik via Kijk en Huiver de afgelopen maanden heb mogen schrijven, dus dat is een zeer vruchtbare samenwerking. Verder druk met de al jarenlang trouwe relaties als Bom Engineering, FoodeQ, DK Polyester, Van der Mark Transport etc. én de compleet vernieuwde website van Axoft van verse teksten voorzien. De AVEVA KnowledgeXchange 2022 was een waar feest. Op 9 juni in Pathé Nijmegen en op 16 juni in De Oude Vismijn in het Belgische Gent alwaar ik twee dagen verslag mocht doen van alle podiumpresentaties én op kosten van AVEVA Select Benelux de ruim 400 bezoekers een gesigneerde KAPAF cadeau mocht doen. Werd ik ook nog eens voor een volle bioscoopzaal meer dan levensgroot op het scherm gezet, betere reclame kun je niet wensen.

 • Zicht op beter (16-02-2022)

  Zo’n 30 jaar terug heb ik nieuwe hoornvliezen gekregen, met dank aan donoren en dokters. Sindsdien kijk ik met andere ogen tegen het leven aan. Het doet je eens te meer beseffen hoe wij boffen in een welvaartsstaat te wonen. We kunnen klagen over van alles en nog wat, maar waar ter wereld wordt er zoveel zorg geboden en aan je gesleuteld als je wat mankeert. Helaas ging het zicht de laatste jaren weer behoorlijk achteruit en dus (hoezo dus?) kwam ik in aanmerking voor een staaroperatie. Op 4 februari was ik aan de beurt. Appeltje-eitje zei iedereen me, maar ik zag er enorm tegenop. Het viel allemaal reuze mee. Dezelfde arts die mij 30 jaar geleden opereerde en die mij jaarlijks controleert, voerde deze ingreep uit dus dat was ook wel een hele geruststelling. Het echte eindresultaat weet ik nog niet, dat zal ik pas zien wanneer ik over een paar weken weer mijn contactlens mag dragen, maar alles is nu al een stuk helderder. Zicht op beter dus. Dan kwam daar ook nog eens het positieve nieuws bovenop dat we alle coronamaatregelen los kunnen laten en het oude leventje weer op kunnen pakken. Leuk, want voor het eerst zijn er een drietal voorleessessies op scholen gecanceld omdat scholen even de deuren dicht hielden. Klaar nu dus en weer volle vaart vooruit.
  Zakelijk gezien is 2022 ook goed begonnen. De reguliere opdrachten, zoals de periodieke nieuwsbrieven en dergelijke, lopen lekker door en het Sliedrechtse marketing- en communicatiebedrijf Kijk en Huiver gaat me als vaste tekstschrijver inzetten. Voor mijn kijk op MeToo & More kun je even kijken onder BranieBrouwsels. 2022 wordt een mooi jaar (als je geen rapper of voetbaldirecteur bent)!

 • Gerookte makreel en ouwe wijvenkoek, kom eens met iets nieuws … (23-12-2021)

  Wonderware Benelux is tegenwoordig AVEVA Select Benelux dus dat vroeg en vraagt om het nodige (om)schrijfwerk. Verder teksten voor VDM, TLSSC, van De Zaag, de nieuwsbrieven voor FoodeQ, DK Polyester en BOM Engineering. De laatste twee deelden ook nog eens respectievelijk 35 en 100 stuks Bertje Broekhoest uit met Sinterklaas dus ook dat loopt lekker door. Op 29 november een gedichtenworkshop verzorgd in de bibliotheek van Woudrichem, bijzonder leuk om een aantal bevlogen kinderen een beetje op weg te kunnen helpen bij hun creatieve zoektocht. De voorleessessie in het plaatselijke verzorgingshuis hebben we vanwege de weer aangescherpte coronamaatregelen doorgezet naar volgend jaar. Ook het voorlezen van een kerstverhaal voor de ouwetjes van de Zonnebloem kan voor het tweede jaar op rij niet doorgaan. Dat is liefdewerk oud papier en daar word ik dus niet rijk of armer van, maar jammer is het wel. Ik weet hoe ze daarvan genieten, dus als het ook maar even kan dan ben ik volgend jaar zeker weer van de partij. Alvast de beste wensen voor 2022. Ik ga boodschappen doen voor mijn jaarlijkse bijdrage aan het kerstdiner. Ooit heel verrassend, inmiddels heel voorspelbaar, maar o zo’n lekker voorgerecht: makreel en ouwe wijvenkoek (de rest heb ik in huis).

 • De bomvolle agenda voor de Kinderboekenweek én de komende tijd (03-09-2021)

  Als je meer boekingen krijgt dan dat er dagen zijn dan rek je de Kinderboekenweek gewoon op. Ik begin al anderhalve week eerder en ga nog langer door, maar nog word ik overboekt en dat is een enorme luxe. Gelukkig krijg ik nu ook de nodige boekingen voor later in het jaar en dat kan natuurlijk prima want wat mij betreft is het ’t hele jaar door Kinderboekenweek.

  Maandag 27 september Kindcentrum IJsselmonde (De Kubus) in Rotterdam 
  | Dinsdag 28 september Kindcentrum IJsselmonde (De Palmentuin) in Rotterdam | Woensdag 29 september Kindcentrum IJsselmonde (SBO Van Heuven Goedhart) in Rotterdam | Donderdag 30 september OBS De Steven in Franeker | Vrijdag 01 oktober De Rietveldschool in Badhoevedorp | Maandag 04 oktober KC Willem Eggert in Purmerend | Dinsdag 05 oktober De Gooilandschool in Bussum | Woensdag 06 oktober KC Willem Eggert in Purmerend | Donderdag 07 oktober 1e Montessorisschool Alkmaar | Vrijdag 08 oktober De Sterrenborgh Enschede | Maandag 11 oktober OBS De Pioniers in Amstelveen | Dinsdag 12 oktober CBS De Regenboog in Dokkum | Woensdag 13 oktober Het Windas in Schiedam Donderdag 14 oktober CBS De Schakel in Utrecht | Vrijdag 15 oktober OBS De Duizendpoot in Geleen | Maandag 18 oktober Basisschool Hertogin Johanna in Oss Dinsdag 19 oktober OBS De Bogerd in Rossum Donderdag 21 oktober SBO De Windroos in Nijmegen KC De Sprong in Rosmalen | Vrijdag 05 november St. Jozefschool in Moordrecht Dinsdag 09 november OBS Mesch in Mesch-Eijsden Woensdag 24 november Sinterklaasgedichtenworkshop Bibliotheek Altena in Woudrichem Woensdag 26 januari 2022 Basisschool De Kornalijn in Bergen op Zoom Donderdag 27 januari 2022 Basisschool De Toermalijn in Heesch | Dinsdag 15 februari 2022 Vrije School De Esch in Winterswijk 

 • We zijn - voor het uitzicht en nieuwe inspiratie - verhuisd naar Prins Florisstraat 22 in Dinteloord (30-07-2021)

  We wilden niet weg, maar dit plekje is te mooi om waar te zijn en dus hebben we onszelf verwend en zijn we  verkast van de kern naar de rand. Een mooi moment om te onstpullen en dan nog moest er genoeg mee, waaronder een paar duizend kilo keien die ik in al die jaren heb meegezeuld uit Oostenrijk. Met iedere doos die we hier uitpakken, wordt het meer ons huis en het is echt volop genieten al is het ook best pittig met alle verfwerk, vloeren leggen etc. Inmiddels is het leefbaar en kan ik gewoon weer met goed fatsoen zakenrelaties ontvangen, dus van harte welkom aan de Prins Florisstraat 22, 4671 GP in Dinteloord.

 • Referentieverhalen LeasePlan en Westmalle en veel teksten in opdracht van Campagne en 0209design (31-05-2021)

  Veel nieuwe opdrachten van onder andere Campagne voor Halter CNC Automation en Rotary Group. Leuk, want mijn allereerste grote opdracht – toen ik net voor mezelf begon – kwam ook van Campagne (voor de branding van Flynth) en zo zie je maar dat het loont om contacten warm te houden. Ook Edwin Hendriks (die de voorkant van KAPAF heeft ontworpen) van 0209design heeft me geïntroduceerd bij een drietal ondernemers waarvoor ik websiteteksten heb mogen schrijven; Huisartsenpost Huijbergen, Mediair en Vermo Vloerverwarming. Een tweetal mooie referentieverhalen voor The Lean Six Sigma Company (LeasePlan en Meijers Assurantiën) en een bruisend verhaal van Westmalle (relatie van FoodeQ Engineering) inclusief een rondleiding door de brouwerij én proeverij. Razend druk dus, want daarnaast loopt alles ook gewoon door voor BOM Engineering, DK Polyester, MovesGreen, Van der Mark Transport, van De Zaag etc. en dus eigenlijk even te weinig tijd en aandacht voor mijn eigen boeken. Dat gaat ongetwijfeld weer komen, hoewel … We hebben ons oog op een ander huis laten vallen (ook gewoon in Dinteloord) met een onbeschrijflijk mooi uitzicht. Dat worden spannende weken.

 • Goed eerste kwartaal met TLSSC als mooie nieuwe klant én Bertje Broekhoest heeft een gezicht (19-03-2021)

  Het jaar is goed begonnen. Voor een aantal vaste relaties als altijd de periodieke nieuwsbrieven mogen verzorgen. Dat viel op en was voor The Lean Six Sigma Company reden om voortaan ook een nieuwsbrief uit te geven, dus dat is een mooie nieuwe klant die ook gelijk opdracht gaf voor het schrijven van een aantal reference cases. Verder een leuke opdracht van Broekman Logistics – waar ik twintig jaar terug nog de netwerkservers mocht leveren – voor het maken van de teksten voor een introductiefilm voor nieuwe medewerkers. Het werd nog leuker, want ik ben ook gevraagd om de teksten in te spreken. Verder heb ik meegeschreven aan een belangrijke tender van van De Zaag (jawel, die v moet echt klein) voor De Gasunie en het goede nieuws is dat we hebben gewonnen en dat geeft wel extra voldoening. 
  Foodmate bestelde voor Sinterklaas 225 KAPAF’s met strooigoed en dat beviel zo goed dat ik met Pasen weer 200 boekenpakketten (ditmaal met Paaseitjes) mocht leveren. Ook Van der Mark Transport deelt met Pasen 80 boeken uit in het verrassingspakket en de Rotterdamse Müllerpierschool bestelde 20 KAPAF’s én 20 Dikke Duim Dichtsels om het onderwijzend personeel te bedanken voor de inzet in deze rare coronatijd. Sowieso worden mijn boeken steeds vaker als cadeautje uitgedeeld en door mij voorzien van een lekkere reep Tony’s Chocolonely dus dat is dubbel genieten. Mijn bordspel vraagt heel wat meer tijd dan gedacht, maar ik krijg er energie van en het wordt waanzinnig gaaf én Bertje Broekhoest vordert gestaag. Joyce Vester, een uiterst creatief nichtje van mij, legt de laatste hand aan alle illustraties en dan gaan we drukken. Wordt vervolgd.

 • De komende kerstdagen allemaal aan de KAPAF? (12-11-2020)

  Verras al je relaties met een leuk boek. Ik heb heerlijk leesvoer voor alle leeftijden en kan ook de verzending verzorgen. Het hoeft trouwens niet in de plaats van, het kan er ook gewoon bij want voor de prijs hoef je het niet te laten. Als je mijn boeken als Sinterklaas- of kerstcadeautje uitdeelt dan mag jij bepalen wat je ervoor wilt betalen. Schrijvers schrijven namelijk niet om rijk te worden, maar om gelezen te worden dus make my day. Wordt het KAPAF, Dikke Duim Dichtsels, Ballpoints, Tot het cokepunt en er ver overheen of plaats je nu al een bestelling in de voorverkoop voor het nog te verschijnen Bertje Broekhoest (De scheetjesvanger)?


 • Veel schrijfwerk in de technische hoek én een verhalend sprookje (01-11-2020)

  Voor het BRIC (BOM Research Innovation Center) een tweede nieuwsspecial gemaakt en een artikel (Nederlands en Engels) over de samenwerking van FoodeQ Engineering en Pip Innovations. Bovendien voor BOM de nieuwste BOMmelding en voor FoodeQ de digitale nieuwsbrief (in drie talen) geschreven. Verder mag ik wederom de verslagen maken van de Wonderware Wednesday Webinars en de Smart-Connection website van Vroba is vernieuwd. Het lijkt wel alsof alles uit de technische hoek komt, maar ik heb ook mogen schrijven voor VDM, ManyThanks van RegoParcis én voor van De Zaag in Numansdorp. van De Zaag is in september getroffen door een allesverwoestende brand, maar heeft met heel veel veerkracht doorgepakt en dat is een groot compliment aan het hele team. Verder werk ik aan de ontwikkeling van een bordspel, een vrolijk kinderboek over Bertje Broekhoest (een voorproefje vind je onder het menu BranieBrouwsels) en een verhalend sprookje. Lekker creatief bezig dus.


 • De kinderboekenweek 2020 was anders dan anders én drukker dan ooit (09-10-2020)

  Vooraf had ik er een hard hoofd in of scholen me zouden gaan boeken in coronatijd, maar ik had meer boekingen dan ooit. Maar liefst 13 schooldagen was ik onderweg en dat terwijl de Kinderboekenweek maar 8 schooldagen kent. Uiteraard hebben we keurig afstand bewaard, alles verliep uiterst soepel en het was net als voorgaande jaren superleuk. Onderstaand een overzicht van de scholen waar ik ben geweest. Wat mij betreft mag je me trouwens het hele jaar door boeken dus je hoeft zeker niet te wachten tot de volgende Kinderboekenweek. Woensdag 23 september Clemensschool in Hulsel | Donderdag 24 én vrijdag 25 september ICBS Het Koraal in Assendelft | Maandag 28 september KBS St. Michiel in Schalkwijk | Dinsdag 29 september basisschool Müllerpier in Rotterdam | Woensdag 30 september Meester Kremerschool in Nederhorst den Berg | Donderdag 01 oktober Wereldkidz Kievitschool in Maartensdijk | Vrijdag 02 oktober Caleidoscoop in Almere | Maandag 05 oktober Montessorischool De Trinoom in Zoetermeer | Dinsdag 06 oktober Basisschool De Peppel in Dussen | Woensdag 07 oktober SBO Het Kompas in Hoofddorp | Donderdag 08 oktober Kindcentrum Den Krommenhoek in Rosmalen | Vrijdag 09 oktober IKC De Edelsteen in Zoetermeer | Elders in het jaar?


 • Het was even wat minder druk, maar creatief gezien was het een toptijd (05-05-2020)

  Het jaar startte veelbelovend en zelfs in maart en april was het nog als vanouds druk. Helaas betrof het vaak schrijfklussen om evenementen te cancelen omdat corona de wereld in de greep kreeg. Dat is werk, maar uiteraard minder leuk dan samen constructief bouwen en ik ben dan ook zielsblij te zien dat het weer wat aantrekt. Ik had het iets minder druk, maar kon in alle rust werken aan eigen werk én ik ben een bordspel aan het ontwikkelen. Een langgekoesterde wens voor mij als bordspelfanaat (lees KAPAF) en ineens had ik er de tijd voor dus ik ben de afgelopen periode lekker creatief doorgekomen. En inmiddels weer gewoon afspraken bij (nieuwe) klanten en schrijven voor bedrijven, want de economie komt weer op gang. Zoek je nog een leuk boek voor de zomervakantie? Bestel een gesigneerd exemplaar van KAPAF en verwen jezelf!


 • Een nieuw boek, tijd voor bubbels (06-12-2019)

  Op 6 december was de open dag van FoodeQ Engineering voor het 10-jarig bestaan én de officiële opening van het nieuwe pand. Een topdag mét een dik jubileummagazine van de hand van … Sowieso was 6 december een bijzondere dag, want ik kreeg de eerste twee pallets met KAPAF binnen dus vanaf nu kan iedereen bestellen. Verder de websiteteksten van BOM Engineering aangescherpt, passend bij de driedimensionale tour die je kunt  maken als je de site bezoekt. Toes, van De Zaag, Vroba, Wonderware Benelux  en een heleboel boekbestellingen als spin-off van de Kinderboekenweek maakten dit tot een zeer succesvol kwartaal. Nu nog een rondje kerstpakketten rijden en de bubbels kunnen open. Ben je nog op zoek naar een leuk cadeautje? KAPAF is altijd leuk! Voor 10 euro weet je alles (gesigneerd en wel).


 • Het speelschema van de Kinderboekenweek (30-09-2019)

  In de Kinderboekenweek reis ik weer het hele land door: Maandag 30 september De Poolster in Berkel en Rodenrijs, dinsdag 01 oktober CBS De Regenboog én OBS Het Anker in Heinenoord, woensdag 02 oktober Curtevenneschool in Kortenhoef, donderdag 03 oktober OBS De Kleine Beer in Berlicum, vrijdag 04 oktober De Sterrenwacht in Hellevoetsluis, maandag 07 oktober Bloemcampschool in Wassenaar, dinsdag 08 oktober 10e Montessorischool De Meidoorn in Amsterdam, woensdag 09 oktober De Bosrank in Hoofddorp, donderdag 10 oktober IJwegschool in Hoofddorp, vrijdag 11 oktober Kindcentrum Margriet in Zwijndrecht. Rest van het jaar? Kom maar op!


 • De zomer was mooi, de herfst wordt mooi (08-08-2019)

  Er zijn wat minder deadlines in de zomerperiode en dat geeft dus automatisch een vakantiegevoel. Er stond dan weliswaar minder druk op, het was onverminderd druk en ook dat geeft wel een prettig gevoel tijdens de vakantie. Reference cases voor Wonderware Benelux en veel teksten voor het te produceren 10-jarig jubileummagazine van FoodeQ Engineering. Het regelmatig terugkerende werk voor van De Zaag, BOM en de nieuwsbrief voor DK Polyester en een paar niet-alledaagse/nieuwe opdrachten zoals de website van Educura, het MVO Jaarverslag voor Broekman Group en verzuimteksten voor de website van Sectorinstituut Transport en Logistiek via Campagne. Hoogtepunten? Beklimming van de Hoch Gerach en de presentatie van het Summer Lifestyle Event. De zomer was mooi, laat de herfst maar komen.