• Goed eerste kwartaal met TLSSC als mooie nieuwe klant én Bertje Broekhoest heeft een gezicht (19-03-2021)

  Het jaar is goed begonnen. Voor een aantal vaste relaties als altijd de periodieke nieuwsbrieven mogen verzorgen. Dat viel op en was voor The Lean Six Sigma Company reden om voortaan ook een nieuwsbrief uit te geven, dus dat is een mooie nieuwe klant die ook gelijk opdracht gaf voor het schrijven van een aantal reference cases. Verder een leuke opdracht van Broekman Logistics – waar ik twintig jaar terug nog de netwerkservers mocht leveren – voor het maken van de teksten voor een introductiefilm voor nieuwe medewerkers. Het werd nog leuker, want ik ben ook gevraagd om de teksten in te spreken. Verder heb ik meegeschreven aan een belangrijke tender van van De Zaag (jawel, die v moet echt klein) voor De Gasunie en het goede nieuws is dat we hebben gewonnen en dat geeft wel extra voldoening. 
  Foodmate bestelde voor Sinterklaas 225 KAPAF’s met strooigoed en dat beviel zo goed dat ik met Pasen weer 200 boekenpakketten (ditmaal met Paaseitjes) mocht leveren. Ook Van der Mark Transport deelt met Pasen 80 boeken uit in het verrassingspakket en de Rotterdamse Müllerpierschool bestelde 20 KAPAF’s én 20 Dikke Duim Dichtsels om het onderwijzend personeel te bedanken voor de inzet in deze rare coronatijd. Sowieso worden mijn boeken steeds vaker als cadeautje uitgedeeld en door mij voorzien van een lekkere reep Tony’s Chocolonely dus dat is dubbel genieten. Mijn bordspel vraagt heel wat meer tijd dan gedacht, maar ik krijg er energie van en het wordt waanzinnig gaaf én Bertje Broekhoest vordert gestaag. Joyce Vester, een uiterst creatief nichtje van mij, legt de laatste hand aan alle illustraties en dan gaan we drukken. Wordt vervolgd.

 • De komende kerstdagen allemaal aan de KAPAF? (12-11-2020)

  Verras al je relaties met een leuk boek. Ik heb heerlijk leesvoer voor alle leeftijden en kan ook de verzending verzorgen. Het hoeft trouwens niet in de plaats van, het kan er ook gewoon bij want voor de prijs hoef je het niet te laten. Als je mijn boeken als Sinterklaas- of kerstcadeautje uitdeelt dan mag jij bepalen wat je ervoor wilt betalen. Schrijvers schrijven namelijk niet om rijk te worden, maar om gelezen te worden dus make my day. Wordt het KAPAF, Dikke Duim Dichtsels, Ballpoints, Tot het cokepunt en er ver overheen of plaats je nu al een bestelling in de voorverkoop voor het nog te verschijnen Bertje Broekhoest (De scheetjesvanger)?


 • Veel schrijfwerk in de technische hoek én een verhalend sprookje (01-11-2020)

  Voor het BRIC (BOM Research Innovation Center) een tweede nieuwsspecial gemaakt en een artikel (Nederlands en Engels) over de samenwerking van FoodeQ Engineering en Pip Innovations. Bovendien voor BOM de nieuwste BOMmelding en voor FoodeQ de digitale nieuwsbrief (in drie talen) geschreven. Verder mag ik wederom de verslagen maken van de Wonderware Wednesday Webinars en de Smart-Connection website van Vroba is vernieuwd. Het lijkt wel alsof alles uit de technische hoek komt, maar ik heb ook mogen schrijven voor VDM, ManyThanks van RegoParcis én voor van De Zaag in Numansdorp. van De Zaag is in september getroffen door een allesverwoestende brand, maar heeft met heel veel veerkracht doorgepakt en dat is een groot compliment aan het hele team. Verder werk ik aan de ontwikkeling van een bordspel, een vrolijk kinderboek over Bertje Broekhoest (een voorproefje vind je onder het menu BranieBrouwsels) en een verhalend sprookje. Lekker creatief bezig dus.


 • De kinderboekenweek 2020 was anders dan anders én drukker dan ooit (09-10-2020)

  Vooraf had ik er een hard hoofd in of scholen me zouden gaan boeken in coronatijd, maar ik had meer boekingen dan ooit. Maar liefst 13 schooldagen was ik onderweg en dat terwijl de Kinderboekenweek maar 8 schooldagen kent. Uiteraard hebben we keurig afstand bewaard, alles verliep uiterst soepel en het was net als voorgaande jaren superleuk. Onderstaand een overzicht van de scholen waar ik ben geweest. Wat mij betreft mag je me trouwens het hele jaar door boeken dus je hoeft zeker niet te wachten tot de volgende Kinderboekenweek. Woensdag 23 september Clemensschool in Hulsel | Donderdag 24 én vrijdag 25 september ICBS Het Koraal in Assendelft | Maandag 28 september KBS St. Michiel in Schalkwijk | Dinsdag 29 september basisschool Müllerpier in Rotterdam | Woensdag 30 september Meester Kremerschool in Nederhorst den Berg | Donderdag 01 oktober Wereldkidz Kievitschool in Maartensdijk | Vrijdag 02 oktober Caleidoscoop in Almere | Maandag 05 oktober Montessorischool De Trinoom in Zoetermeer | Dinsdag 06 oktober Basisschool De Peppel in Dussen | Woensdag 07 oktober SBO Het Kompas in Hoofddorp | Donderdag 08 oktober Kindcentrum Den Krommenhoek in Rosmalen | Vrijdag 09 oktober IKC De Edelsteen in Zoetermeer | Elders in het jaar?


 • Het was even wat minder druk, maar creatief gezien was het een toptijd (05-05-2020)

  Het jaar startte veelbelovend en zelfs in maart en april was het nog als vanouds druk. Helaas betrof het vaak schrijfklussen om evenementen te cancelen omdat corona de wereld in de greep kreeg. Dat is werk, maar uiteraard minder leuk dan samen constructief bouwen en ik ben dan ook zielsblij te zien dat het weer wat aantrekt. Ik had het iets minder druk, maar kon in alle rust werken aan eigen werk én ik ben een bordspel aan het ontwikkelen. Een langgekoesterde wens voor mij als bordspelfanaat (lees KAPAF) en ineens had ik er de tijd voor dus ik ben de afgelopen periode lekker creatief doorgekomen. En inmiddels weer gewoon afspraken bij (nieuwe) klanten en schrijven voor bedrijven, want de economie komt weer op gang. Zoek je nog een leuk boek voor de zomervakantie? Bestel een gesigneerd exemplaar van KAPAF en verwen jezelf!


 • Een nieuw boek, tijd voor bubbels (06-12-2019)

  Op 6 december was de open dag van FoodeQ Engineering voor het 10-jarig bestaan én de officiële opening van het nieuwe pand. Een topdag mét een dik jubileummagazine van de hand van … Sowieso was 6 december een bijzondere dag, want ik kreeg de eerste twee pallets met KAPAF binnen dus vanaf nu kan iedereen bestellen. Verder de websiteteksten van BOM Engineering aangescherpt, passend bij de driedimensionale tour die je kunt  maken als je de site bezoekt. Toes, van De Zaag, Vroba, Wonderware Benelux  en een heleboel boekbestellingen als spin-off van de Kinderboekenweek maakten dit tot een zeer succesvol kwartaal. Nu nog een rondje kerstpakketten rijden en de bubbels kunnen open. Ben je nog op zoek naar een leuk cadeautje? KAPAF is altijd leuk! Voor 10 euro weet je alles (gesigneerd en wel).


 • Het speelschema van de Kinderboekenweek (30-09-2019)

  In de Kinderboekenweek reis ik weer het hele land door: Maandag 30 september De Poolster in Berkel en Rodenrijs, dinsdag 01 oktober CBS De Regenboog én OBS Het Anker in Heinenoord, woensdag 02 oktober Curtevenneschool in Kortenhoef, donderdag 03 oktober OBS De Kleine Beer in Berlicum, vrijdag 04 oktober De Sterrenwacht in Hellevoetsluis, maandag 07 oktober Bloemcampschool in Wassenaar, dinsdag 08 oktober 10e Montessorischool De Meidoorn in Amsterdam, woensdag 09 oktober De Bosrank in Hoofddorp, donderdag 10 oktober IJwegschool in Hoofddorp, vrijdag 11 oktober Kindcentrum Margriet in Zwijndrecht. Rest van het jaar? Kom maar op!


 • De zomer was mooi, de herfst wordt mooi (08-08-2019)

  Er zijn wat minder deadlines in de zomerperiode en dat geeft dus automatisch een vakantiegevoel. Er stond dan weliswaar minder druk op, het was onverminderd druk en ook dat geeft wel een prettig gevoel tijdens de vakantie. Reference cases voor Wonderware Benelux en veel teksten voor het te produceren 10-jarig jubileummagazine van FoodeQ Engineering. Het regelmatig terugkerende werk voor van De Zaag, BOM en de nieuwsbrief voor DK Polyester en een paar niet-alledaagse/nieuwe opdrachten zoals de website van Educura, het MVO Jaarverslag voor Broekman Group en verzuimteksten voor de website van Sectorinstituut Transport en Logistiek via Campagne. Hoogtepunten? Beklimming van de Hoch Gerach en de presentatie van het Summer Lifestyle Event. De zomer was mooi, laat de herfst maar komen.


 • Boek over Dijkverbetering KIS (eindelijk) af én veel werk voor ... (12-04-2019)

  Er moest heel wat water door de Lek voordat het eindelijk naar de drukker kon, maar het is een prachtig boekwerk geworden voor en door Waterschap Rivierenland, Mourik en BESIX. ConQuest verzorgde de grafische vormgeving, Fravest WoordSupport tekende voor alle teksten. Verder afgelopen maanden veel werk verzet voor Vroba, BOM en FoodeQ (3 x engineering), Dynamic People, Wonderware Benelux, VDM en RegoParcis én ik heb de nodige BranieBrouwsels geproduceerd en ben aan een nieuw boek begonnen.


 • De frustraties van een schrijver (01-01-2019)

  Boeken worden tegenwoordig belast met 9 procent. Dat betekent dat je als schrijver gewoon 3 procent minder verdient, want niemand die de boekenprijs met 3 procent verhoogt. Niet over zeuren Vester, gewoon heel veel extra boeken verkopen!
  Er is nog iets wat me stoort. Ik werk veelal vanuit huis en na 11 jaar heb ik mijn zolder tot een prachtige werkkamer verbouwd, compleet met een meebewegende stoel en een in hoogte verstelbaar bureau. Da’s best belangrijk, want ik heb een zittend beroep en geen arbeidsongeschiktheidsverzekering dus dit helpt me om fysieke problemen te voorkomen. Je zou denken dat deze zakelijke kosten fiscaal aftrekbaar zijn en dat is ook zo, maar niet voor een zzp’er die geen eigen bedrijfsingang en eigen pleepot heeft. Raar toch? Dat betekent namelijk dat alle zzp’ers die riant wonen, het fiscale voordeel wél genieten en de kleiner behuisden – het merendeel dus – niet. Ik klaag niet. Ik woon mooi en kan het betalen, maar toch is het krom. Leuker kunnen we het niet maken? Hoezo niet? Als schrijver heb ik de frustratie van me afgeschreven, maar ik hoop toch dat ik de belastingdienst en de politiek heb wakker geschud om nog eens goed naar de soms belachelijke spelregels te kijken. Zou ik trouwens de kosten van de verbouwing wel mogen opvoeren wanneer ik bij een controle de inspecteur binnenlaat via het dakraam en laat urineren in de wasbak?


 • 2018 was een mooi (boeken)jaar (21-12-2018)

  Ik ben nu tien jaar zelfstandig en ga het elfde jaar in. Het afgelopen jaar mocht ik mooie opdrachten uitvoeren voor bestaande relaties – sommige van het allereerste uur, zoals BOM Engineering en Van der Mark Transport – én voor een aantal nieuwe relaties. Dat is prettig stapelen. In 2018 heb ik ook voor een aantal goede doelen op het podium gestaan met als meest recente het op 20 december voorlezen van mijn eigentijdse kerstverhaal tijdens het Zonnebloemgala in Dinteloord. Misschien wordt het eens tijd voor een kerstbundeltje … Verder is ‘Tot het cokepunt en er ver overheen’ daadwerkelijk uitgegeven. Bruno timmert er aardig mee aan de weg en dat is hem van harte gegund. Sowieso was het een mooi boekenjaar, met een overboekte Kinderboekenweek, Wonderware Benelux dat 375 Dikke Duim Dichtsels aan relaties heeft uitgedeeld én de Schiedamse Frankelandgroep waarvoor ik er maar liefst 2.100 mocht laten drukken. Een machtig mooi relatiegeschenk – met een gepersonaliseerde eerste pagina – dat door iedereen met veel enthousiasme is ontvangen. Zoveel leuker dan een fles bubbels. Al is er natuurlijk niks mis met bubbels. Ik dank iedereen voor het vertrouwen in 2018 en sta als vanouds ook volgend jaar met raad en daad voor u klaar. Proost, fijne feestdagen en de beste wensen voor 2019.


 • Websites Dynamic People en FoodeQ en Fravest Woordsupport (27-10-2018)

  De afgelopen periode heel veel teksten geproduceerd voor de website van het Amsterdamse Dynamic People – waaronder veel productbeschrijvingen – en ze zijn live. Voor het Steenbergse FoodeQ Engineering een vergelijkbaar project uitgevoerd en ook die vernieuwde website zal elk moment live gaan. Voor mijn eigen website een drietal nieuwe referenties akkoord gekregen – van Wonderware Benelux, Toes en Stichting Kindia – dus nu nog even toevoegen en zoals altijd schiet dat er bij in, want je eigen website komt altijd pas als laatste aan bod.
  In een aantal magazines heb ik verslag mogen doen van de meer dan sportieve fietstocht van Simon van der Mark (van VDM) en zijn zwager met wie hij zich 1.000 kilometer in het zweet heeft getrapt voor het goede doel. Van Zuid-Beijerland naar Kirchberg in Tirol in 10 dagen tijd en de opbrengst van ruim 16.000 euro is voor het hospice in de Hoeksche Waard. Dan heb je blaren op je billen én het hart op de goede plaats, chapeau!
  Voor Niels Polet, die ik nog ken uit een vorig leven, heb ik artikelen geschreven voor diverse bladen om zijn Bistro Michel in Zwijndrecht de aandacht te geven die het verdient. De menukaart is vernieuwd – met hulp van Hellen den Boon als grafisch vormgeefster en natuurlijk met de enthousiaste keukenbrigade van Niels – én de toiletten zijn voorzien van unieke ludieke potdichtsels die je nergens anders tegenkomt (behalve dan in mijn BranieBundels).


 • 10 scholen bezocht, van Nijmegen tot en met Almere en Almelo (13-10-2018)

  De Kinderboekenweek 2018 was grandioos. Ik zat net als alle voorgaande jaren alle dagen volgeboekt. Voor mij begon het zelfs al twee dagen eerder, want ik rek de boel gewoon op en als het aan mij ligt dan is het ’t hele jaar door Kinderboekenweek. Op De Driemaster is een leuk filmpje geschoten van Pietertje Paul (te bekijken op Facebook).
  Ik heb heel wat kilometers gemaakt en reed vaak al om 5 uur weg uit Dinteloord om de files te ontlopen. De tweede woensdag was een uitdaging met ’s morgens voorlezen op een school in Almelo en ’s middags twee voorleessessies in Roosendaal. Waar was ik allemaal? M
  aandag 1 oktober De Raagten in Beek en Donk, 2 oktober Het Kristal in Dordrecht, 3 oktober Matthiasschool in Alkmaar, 4 oktober BS Sint Jozef in Holthees, 5 oktober De Oversteek Nijmegen (met maar liefst 900 leerlingen), maandag 8 oktober Franciscusschool Woerden, 9 oktober Caleidoscoop in Almere, woensdagochtend 10 oktober De Tandem in Almelo én woensdagmiddag Optiek Van Wely in Roosendaal, 11 oktober De Driemaster in Hoek van Holland, 12 oktober Basisschool De Stelberg in Rotterdam.


 • Bom, Bruno,Branisch Breedbeeld en nog eens 2.100 boeken (31-05-2018)

  Tijdens de Wonderware KnowledgeXchange heb ik maar liefst 375 Dikke Duim Dichtsls mogen uitdelen én ik heb een order van een nieuwe klant voor 2.100 stuks te pakken, dus laat de persen maar rollen. Voor wie? Dat meld ik pas na de kerst, want ze worden meeverpakt in kerstpakketten en anders is de verrassing eraf. De zomerperiode is altijd iets rustiger, dan kan ik aan mijn eigen werk – Branisch BreedBeeld – schrijven, maar ik heb volop te doen voor Bom Engineering dat op 7 september het 25-jarig jubileum groots zal vieren. Verder websiteteksten voor Dynamic People, FoodeQ, Vroba en van De Zaag. Het boek van Bruno – zie vorige nieuwsflits – is in de afrondende fase en ik ben druk met de voorbereiding voor de komende Kinderboekenweek. Zomervakantie?

 • Tien jaar, de tweede druk én druk als altijd (15-01-2018)

  Ik heb snoeptrommels uitgedeeld als traktatie omdat ik tien jaar terug met Fravest WoordSupport ben gestart. De reacties en felicitaties – en in sommige gevallen zelfs bloemen en geschenken – stroomden binnen, waarvoor dank. Niet te lang feestvieren, want het werk gaat gewoon door.
  Het Amsterdamse Dynamic People is de website aan het restylen en daarbij horen nieuwe menuteksten. Druk dus met het schrijven van blogs en reference cases in het Nederlands en in het Engels. Verder als altijd de Bommelding van Bom Engineering en teksten voor Van der Mark, Pro-Fa, Wonderware Benelux, Toes, van De Zaag etc.
  Volgende week wordt de garage weer vol gezet met Dikke Duim Dichtsels, want de tweede druk is een feit dus iedereen mag weer naar hartenlust bestellen. En een tipje Bruno? Ik ben bezig met de laatste hoofdstukken van dit waargebeurde zwaar verslavende levensverhaal. Wordt vervolgd …

 • Een kwartaal met uitdagingen in de studio, voor de klas en in de truck (10-10-2017)

  wonderware Frank 2

  Het allereerste Wonderware Wednesday Webinar gepresenteerd. Best spannend, een uur lang live voor de camera’s over de kansen en bedreigingen van the Industrial Internet of Things. In de Kinderboekenweek het hele land rondgereden, met bezoeken aan Middelburg, Amsterdam, Groningen etc. Meegereden met Simon van der Mark die de wethouder toonde dat de busbaan na de Heinenoordtunnel ingezet kan worden voor vrachtverkeer. Waarom? Check the facts op de site van VDM. Verder veel blogs en vertalingen voor Dynamic People, de eindejaarsnieuwsbrief voor DK Polyester, persberichten voor van De Zaag en Dek Opleidingen én Jack Hazenbroek van Foodmate werd 75 en trakteerde zijn personeel op Dikke Duim Dichtsels. Een weekend lang 175 stuks gesigneerd en stuk voor stuk ingepakt. Leuke reacties alom én een aantal nabestellingen! Wonderware Wednesday Webinar terugkijken? http://www.wonderware-benelux.com/wonderwarewednesdaywebinars/#jtabs-3

 • Het wordt gruwelijk leuk, boek nu voor de Kinderboekenweek 2017 want vol is vol ... (07-08-2017)

  2017 KInderboekenweekOok dit jaar leest Frank – schrijver van de bestseller BranieBrouwsels en het spannende avonturenboek JABBE – voor in alle groepen. Bovendien heeft hij een nieuwe kinderbundel – Dikke Duim Dichtsels – met 136 vrolijke gedichten en leuke illustraties die uitnodigen tot lezen. Het is het ultieme (voor)leesboek (hard cover, 200 pagina’s) voor juffen en meesters en opa’s en oma’s dus helemaal passend bij het thema van deze Kinderboekenweek. Op elke school laat hij een aantal van zijn rijmbundels en boeken achter en in elke klas boekenleggers voor alle kinderen. Een heuse schrijver voor de klas, een onvergetelijke ervaring waarbij op een speelse manier iedereen gemotiveerd wordt om vaker een boek te pakken. Mail naar fravest@online.nl voor informatie over data en mogelijkheden.

  Welke scholen gingen u voor? OBS De Verrekijker in Leerdam | O.B.S. De Violier in Schiedam | Basisschool De Pantarijn in Rotterdam | R.K. Basisschool De Paradijsvogel in Den Haag | OBS Esselyckerweide in Woubrugge | Basisschool De Klapwiek in Eindhoven | Basisschool De Torenuil in IJsselstijn | Mariaschool in Pijnacker | Montessorischool de Kraal in Tholen | Basisschool Valckesteijn in Poortugaal | OBS De Dubbeldekker in Numansdorp | RK Basisschool De Ester in Escharen | OBS De Rieburgh in Sint-Maartensdijk | Basisschool Het Bijvank in Enschede | Annie MG Schmidtschool in Spijkenisse | De Blauwe Lijn in Amsterdam Zuid-Oost | J.J. Buskesschool in Rotterdam | OBS De Zonnehoek in Rotterdam | Talmaschool in Rotterdam | SBO De Driemaster in Bergen op Zoom | OBS Het Overbos in Oostvoorne | Nutsschool Woonstede in Den Haag | Van Brienenoordschool in Rotterdam | OBS De Takkebosse in Numansdorp | De Kraanvogel in Vorden | De Meander in Spijkenisse | De Tweemaster in Barendrecht | De Windroos in Enschede | Willem van Oranjeschool in Enschede | OBS De Phoenix in Rozenburg | CBS Het Kompas in Anna Jacobapolder | Graaf Reinaldschool in Gorinchem | Fatimaschool in Roosendaal | Meester Baarsschool in Rotterdam | Petrus en Paulusschool in Dinteloord | OBS Het Nieuwe Ambacht in Alphen aan den Rijn | Willem Alexanderschool in Oud-Beijerland | RK Basisschool Lodijke in Bergen op Zoom | Regenboogschool in Heinenoord | De Oostwijzer in Zoetermeer | Avonturijn in Vlaardingen | Groen van Prinstererschool in Dinteloord | Kievitschool in Boskoop | Basisschool De Grote Reis in Rhoon | Algemene School Oost in Bergen op Zoom | Anne Frankschool in Gorinchem | De Driemaster in Bergen op Zoom | R.K. Basisschool De Paradijsvogel in Nieuwegein | SBO de Vuurtoren in Zoetermeer | De Tweemaster in Pijnacker | Oosterscheldeschool in Scherpenisse | RKBS DE Zonneberg in Kruisland | De Meule in Venlo | De Hommel in Venray | De Zes Wielen in Alkmaar | Protestants-Christelijke Basisschool De Kriekenhof in Oud-Beijerland | Openbare basisschool De Peperklip in Schiedam | De Singel in Willemstad | Dr. Albert Schweitzerschool in Hoensbroek | De Zevenster in Denekamp | C. Hummelingschool in Hilversum | Antoniusschool Kalslagerring in Nieuw-Vennep | OBS De Bonte Tol in Pijnacker | Basisschool De Elzenhoek in Zoetermeer | Montessoribasisschool De Gouden Kraal in Huizen | RK Basisschool De Dijck in Maassluis | Scholen in Klundert, Nieuwegein, Oudenbosch, Oud-Gastel etc.

 • De zomer was mooi met twee grote nieuwe klanten én een reis door Noorwegen (31-07-2017)

  Het Amsterdamse Dynamic People is een vaste relatie van HA! Marketing en dankzij hun OLYMPUS DIGITAL CAMERAinspanning voor mij een interessante nieuwe klant. De afgelopen maanden heb ik heel veel teksten – voornamelijk blogs en reference cases – mogen schrijven en dat zal alleen maar toenemen. Verder een mooie opdracht gekregen van RegoParcis voor de volledige communicatie voor Autoplanning omtrent de introductie van Challenge Lease inclusief LoveLoyals. Zo zie je maar dat netwerken loont. Ook het warmhouden van oude contacten blijkt waardevol, want terug van weggeweest is de nieuwsbrief voor Bijl Profielen. Voor Toes B.V. heb ik de Nederlandse website gemaakt en vertaald naar het Engels en dat geldt ook voor de website van Pro-Fa Automation in Den Bosch. Het was een mooie aanloop naar de zomer en, mede doordat je ook op afstand gewoon je werk kunt doen tegenwoordig, heb ik tussendoor ook nog lekker vakantie genoten. Een onvergetelijke reis met de Hurtigruten tussen de Noorse fjorden door naar De Noordkaap. Een heuse aanrader! Veel zon heb ik niet gezien, maar ik ben volledig tot rust gekomen en zit boordevol inspiratie.

 • Beste eerste kwartaal ooit met Fontys en Toes als mooie nieuwe klanten (31-03-2017)

  Voor het business magazine Ondernemend van P&R Publishing twintig interviews op locatie gedaan. Uitwerken was regelmatig nachtwerk – de carnavalsvakantie maakte dat agenda’s soms lastig af te stemmen waren – maar uiteraard heb ik als altijd alles voor de deadline opgeleverd. Zelf heb ik ook weer twee pagina’s in Ondernemend, dus alle reden om te lezen. Afgelopen periode voor de derde keer op rij het sociaal jaarverslag voor Broekman geschreven. Ditmaal mocht ik ook collega’s in India en China interviewen. Helaas gewoon telefonisch, maar toch bijzonder leuk. Verder druk met het boekwerk voor Mourik over de dijkversterkingswerkzaamheden bij Groot-Ammers, het wordt weer een absoluut pareltje. Via LinkedIn meldde zich spontaan een nieuwe klant; Toes in ‘s-Gravendeel belde en na een kop koffie mocht ik aan de slag voor de website en nu volgt de Engelstalige bedrijfsbrochure. Voor het Poolse uitzendbureau Laudam heb ik ook de vernieuwde website van teksten voorzien en voor Fontys Hogescholen heb ik maar liefst 8 websites mogen herschrijven. Q1 van 2017 was het beste eerste kwartaal in 10 jaar Fravest WoordSupport.