• Zicht op beter (16-02-2022)

  Zo’n 30 jaar terug heb ik nieuwe hoornvliezen gekregen, met dank aan donoren en dokters. Sindsdien kijk ik met andere ogen tegen het leven aan. Het doet je eens te meer beseffen hoe wij boffen in een welvaartsstaat te wonen. We kunnen klagen over van alles en nog wat, maar waar ter wereld wordt er zoveel zorg geboden en aan je gesleuteld als je wat mankeert. Helaas ging het zicht de laatste jaren weer behoorlijk achteruit en dus (hoezo dus?) kwam ik in aanmerking voor een staaroperatie. Op 4 februari was ik aan de beurt. Appeltje-eitje zei iedereen me, maar ik zag er enorm tegenop. Het viel allemaal reuze mee. Dezelfde arts die mij 30 jaar geleden opereerde en die mij jaarlijks controleert, voerde deze ingreep uit dus dat was ook wel een hele geruststelling. Het echte eindresultaat weet ik nog niet, dat zal ik pas zien wanneer ik over een paar weken weer mijn contactlens mag dragen, maar alles is nu al een stuk helderder. Zicht op beter dus. Dan kwam daar ook nog eens het positieve nieuws bovenop dat we alle coronamaatregelen los kunnen laten en het oude leventje weer op kunnen pakken. Leuk, want voor het eerst zijn er een drietal voorleessessies op scholen gecanceld omdat scholen even de deuren dicht hielden. Klaar nu dus en weer volle vaart vooruit.
  Zakelijk gezien is 2022 ook goed begonnen. De reguliere opdrachten, zoals de periodieke nieuwsbrieven en dergelijke, lopen lekker door en het Sliedrechtse marketing- en communicatiebedrijf Kijk en Huiver gaat me als vaste tekstschrijver inzetten. Voor mijn kijk op MeToo & More kun je even kijken onder BranieBrouwsels. 2022 wordt een mooi jaar (als je geen rapper of voetbaldirecteur bent)!

 • Gerookte makreel en ouwe wijvenkoek, kom eens met iets nieuws … (23-12-2021)

  Wonderware Benelux is tegenwoordig AVEVA Select Benelux dus dat vroeg en vraagt om het nodige (om)schrijfwerk. Verder teksten voor VDM, TLSSC, van De Zaag, de nieuwsbrieven voor FoodeQ, DK Polyester en BOM Engineering. De laatste twee deelden ook nog eens respectievelijk 35 en 100 stuks Bertje Broekhoest uit met Sinterklaas dus ook dat loopt lekker door. Op 29 november een gedichtenworkshop verzorgd in de bibliotheek van Woudrichem, bijzonder leuk om een aantal bevlogen kinderen een beetje op weg te kunnen helpen bij hun creatieve zoektocht. De voorleessessie in het plaatselijke verzorgingshuis hebben we vanwege de weer aangescherpte coronamaatregelen doorgezet naar volgend jaar. Ook het voorlezen van een kerstverhaal voor de ouwetjes van de Zonnebloem kan voor het tweede jaar op rij niet doorgaan. Dat is liefdewerk oud papier en daar word ik dus niet rijk of armer van, maar jammer is het wel. Ik weet hoe ze daarvan genieten, dus als het ook maar even kan dan ben ik volgend jaar zeker weer van de partij. Alvast de beste wensen voor 2022. Ik ga boodschappen doen voor mijn jaarlijkse bijdrage aan het kerstdiner. Ooit heel verrassend, inmiddels heel voorspelbaar, maar o zo’n lekker voorgerecht: makreel en ouwe wijvenkoek (de rest heb ik in huis).

 • De bomvolle agenda voor de Kinderboekenweek én de komende tijd (03-09-2021)

  Als je meer boekingen krijgt dan dat er dagen zijn dan rek je de Kinderboekenweek gewoon op. Ik begin al anderhalve week eerder en ga nog langer door, maar nog word ik overboekt en dat is een enorme luxe. Gelukkig krijg ik nu ook de nodige boekingen voor later in het jaar en dat kan natuurlijk prima want wat mij betreft is het ’t hele jaar door Kinderboekenweek.

  Maandag 27 september Kindcentrum IJsselmonde (De Kubus) in Rotterdam 
  | Dinsdag 28 september Kindcentrum IJsselmonde (De Palmentuin) in Rotterdam | Woensdag 29 september Kindcentrum IJsselmonde (SBO Van Heuven Goedhart) in Rotterdam | Donderdag 30 september OBS De Steven in Franeker | Vrijdag 01 oktober De Rietveldschool in Badhoevedorp | Maandag 04 oktober KC Willem Eggert in Purmerend | Dinsdag 05 oktober De Gooilandschool in Bussum | Woensdag 06 oktober KC Willem Eggert in Purmerend | Donderdag 07 oktober 1e Montessorisschool Alkmaar | Vrijdag 08 oktober De Sterrenborgh Enschede | Maandag 11 oktober OBS De Pioniers in Amstelveen | Dinsdag 12 oktober CBS De Regenboog in Dokkum | Woensdag 13 oktober Het Windas in Schiedam Donderdag 14 oktober CBS De Schakel in Utrecht | Vrijdag 15 oktober OBS De Duizendpoot in Geleen | Maandag 18 oktober Basisschool Hertogin Johanna in Oss Dinsdag 19 oktober OBS De Bogerd in Rossum Donderdag 21 oktober SBO De Windroos in Nijmegen KC De Sprong in Rosmalen | Vrijdag 05 november St. Jozefschool in Moordrecht Dinsdag 09 november OBS Mesch in Mesch-Eijsden Woensdag 24 november Sinterklaasgedichtenworkshop Bibliotheek Altena in Woudrichem Woensdag 26 januari 2022 Basisschool De Kornalijn in Bergen op Zoom Donderdag 27 januari 2022 Basisschool De Toermalijn in Heesch | Dinsdag 15 februari 2022 Vrije School De Esch in Winterswijk 

 • We zijn - voor het uitzicht en nieuwe inspiratie - verhuisd naar Prins Florisstraat 22 in Dinteloord (30-07-2021)

  We wilden niet weg, maar dit plekje is te mooi om waar te zijn en dus hebben we onszelf verwend en zijn we  verkast van de kern naar de rand. Een mooi moment om te onstpullen en dan nog moest er genoeg mee, waaronder een paar duizend kilo keien die ik in al die jaren heb meegezeuld uit Oostenrijk. Met iedere doos die we hier uitpakken, wordt het meer ons huis en het is echt volop genieten al is het ook best pittig met alle verfwerk, vloeren leggen etc. Inmiddels is het leefbaar en kan ik gewoon weer met goed fatsoen zakenrelaties ontvangen, dus van harte welkom aan de Prins Florisstraat 22, 4671 GP in Dinteloord.

 • Referentieverhalen LeasePlan en Westmalle en veel teksten in opdracht van Campagne en 0209design (31-05-2021)

  Veel nieuwe opdrachten van onder andere Campagne voor Halter CNC Automation en Rotary Group. Leuk, want mijn allereerste grote opdracht – toen ik net voor mezelf begon – kwam ook van Campagne (voor de branding van Flynth) en zo zie je maar dat het loont om contacten warm te houden. Ook Edwin Hendriks (die de voorkant van KAPAF heeft ontworpen) van 0209design heeft me geïntroduceerd bij een drietal ondernemers waarvoor ik websiteteksten heb mogen schrijven; Huisartsenpost Huijbergen, Mediair en Vermo Vloerverwarming. Een tweetal mooie referentieverhalen voor The Lean Six Sigma Company (LeasePlan en Meijers Assurantiën) en een bruisend verhaal van Westmalle (relatie van FoodeQ Engineering) inclusief een rondleiding door de brouwerij én proeverij. Razend druk dus, want daarnaast loopt alles ook gewoon door voor BOM Engineering, DK Polyester, MovesGreen, Van der Mark Transport, van De Zaag etc. en dus eigenlijk even te weinig tijd en aandacht voor mijn eigen boeken. Dat gaat ongetwijfeld weer komen, hoewel … We hebben ons oog op een ander huis laten vallen (ook gewoon in Dinteloord) met een onbeschrijflijk mooi uitzicht. Dat worden spannende weken.

 • Goed eerste kwartaal met TLSSC als mooie nieuwe klant én Bertje Broekhoest heeft een gezicht (19-03-2021)

  Het jaar is goed begonnen. Voor een aantal vaste relaties als altijd de periodieke nieuwsbrieven mogen verzorgen. Dat viel op en was voor The Lean Six Sigma Company reden om voortaan ook een nieuwsbrief uit te geven, dus dat is een mooie nieuwe klant die ook gelijk opdracht gaf voor het schrijven van een aantal reference cases. Verder een leuke opdracht van Broekman Logistics – waar ik twintig jaar terug nog de netwerkservers mocht leveren – voor het maken van de teksten voor een introductiefilm voor nieuwe medewerkers. Het werd nog leuker, want ik ben ook gevraagd om de teksten in te spreken. Verder heb ik meegeschreven aan een belangrijke tender van van De Zaag (jawel, die v moet echt klein) voor De Gasunie en het goede nieuws is dat we hebben gewonnen en dat geeft wel extra voldoening. 
  Foodmate bestelde voor Sinterklaas 225 KAPAF’s met strooigoed en dat beviel zo goed dat ik met Pasen weer 200 boekenpakketten (ditmaal met Paaseitjes) mocht leveren. Ook Van der Mark Transport deelt met Pasen 80 boeken uit in het verrassingspakket en de Rotterdamse Müllerpierschool bestelde 20 KAPAF’s én 20 Dikke Duim Dichtsels om het onderwijzend personeel te bedanken voor de inzet in deze rare coronatijd. Sowieso worden mijn boeken steeds vaker als cadeautje uitgedeeld en door mij voorzien van een lekkere reep Tony’s Chocolonely dus dat is dubbel genieten. Mijn bordspel vraagt heel wat meer tijd dan gedacht, maar ik krijg er energie van en het wordt waanzinnig gaaf én Bertje Broekhoest vordert gestaag. Joyce Vester, een uiterst creatief nichtje van mij, legt de laatste hand aan alle illustraties en dan gaan we drukken. Wordt vervolgd.

 • De komende kerstdagen allemaal aan de KAPAF? (12-11-2020)

  Verras al je relaties met een leuk boek. Ik heb heerlijk leesvoer voor alle leeftijden en kan ook de verzending verzorgen. Het hoeft trouwens niet in de plaats van, het kan er ook gewoon bij want voor de prijs hoef je het niet te laten. Als je mijn boeken als Sinterklaas- of kerstcadeautje uitdeelt dan mag jij bepalen wat je ervoor wilt betalen. Schrijvers schrijven namelijk niet om rijk te worden, maar om gelezen te worden dus make my day. Wordt het KAPAF, Dikke Duim Dichtsels, Ballpoints, Tot het cokepunt en er ver overheen of plaats je nu al een bestelling in de voorverkoop voor het nog te verschijnen Bertje Broekhoest (De scheetjesvanger)?


 • Veel schrijfwerk in de technische hoek én een verhalend sprookje (01-11-2020)

  Voor het BRIC (BOM Research Innovation Center) een tweede nieuwsspecial gemaakt en een artikel (Nederlands en Engels) over de samenwerking van FoodeQ Engineering en Pip Innovations. Bovendien voor BOM de nieuwste BOMmelding en voor FoodeQ de digitale nieuwsbrief (in drie talen) geschreven. Verder mag ik wederom de verslagen maken van de Wonderware Wednesday Webinars en de Smart-Connection website van Vroba is vernieuwd. Het lijkt wel alsof alles uit de technische hoek komt, maar ik heb ook mogen schrijven voor VDM, ManyThanks van RegoParcis én voor van De Zaag in Numansdorp. van De Zaag is in september getroffen door een allesverwoestende brand, maar heeft met heel veel veerkracht doorgepakt en dat is een groot compliment aan het hele team. Verder werk ik aan de ontwikkeling van een bordspel, een vrolijk kinderboek over Bertje Broekhoest (een voorproefje vind je onder het menu BranieBrouwsels) en een verhalend sprookje. Lekker creatief bezig dus.


 • De kinderboekenweek 2020 was anders dan anders én drukker dan ooit (09-10-2020)

  Vooraf had ik er een hard hoofd in of scholen me zouden gaan boeken in coronatijd, maar ik had meer boekingen dan ooit. Maar liefst 13 schooldagen was ik onderweg en dat terwijl de Kinderboekenweek maar 8 schooldagen kent. Uiteraard hebben we keurig afstand bewaard, alles verliep uiterst soepel en het was net als voorgaande jaren superleuk. Onderstaand een overzicht van de scholen waar ik ben geweest. Wat mij betreft mag je me trouwens het hele jaar door boeken dus je hoeft zeker niet te wachten tot de volgende Kinderboekenweek. Woensdag 23 september Clemensschool in Hulsel | Donderdag 24 én vrijdag 25 september ICBS Het Koraal in Assendelft | Maandag 28 september KBS St. Michiel in Schalkwijk | Dinsdag 29 september basisschool Müllerpier in Rotterdam | Woensdag 30 september Meester Kremerschool in Nederhorst den Berg | Donderdag 01 oktober Wereldkidz Kievitschool in Maartensdijk | Vrijdag 02 oktober Caleidoscoop in Almere | Maandag 05 oktober Montessorischool De Trinoom in Zoetermeer | Dinsdag 06 oktober Basisschool De Peppel in Dussen | Woensdag 07 oktober SBO Het Kompas in Hoofddorp | Donderdag 08 oktober Kindcentrum Den Krommenhoek in Rosmalen | Vrijdag 09 oktober IKC De Edelsteen in Zoetermeer | Elders in het jaar?


 • Het was even wat minder druk, maar creatief gezien was het een toptijd (05-05-2020)

  Het jaar startte veelbelovend en zelfs in maart en april was het nog als vanouds druk. Helaas betrof het vaak schrijfklussen om evenementen te cancelen omdat corona de wereld in de greep kreeg. Dat is werk, maar uiteraard minder leuk dan samen constructief bouwen en ik ben dan ook zielsblij te zien dat het weer wat aantrekt. Ik had het iets minder druk, maar kon in alle rust werken aan eigen werk én ik ben een bordspel aan het ontwikkelen. Een langgekoesterde wens voor mij als bordspelfanaat (lees KAPAF) en ineens had ik er de tijd voor dus ik ben de afgelopen periode lekker creatief doorgekomen. En inmiddels weer gewoon afspraken bij (nieuwe) klanten en schrijven voor bedrijven, want de economie komt weer op gang. Zoek je nog een leuk boek voor de zomervakantie? Bestel een gesigneerd exemplaar van KAPAF en verwen jezelf!


 • Een nieuw boek, tijd voor bubbels (06-12-2019)

  Op 6 december was de open dag van FoodeQ Engineering voor het 10-jarig bestaan én de officiële opening van het nieuwe pand. Een topdag mét een dik jubileummagazine van de hand van … Sowieso was 6 december een bijzondere dag, want ik kreeg de eerste twee pallets met KAPAF binnen dus vanaf nu kan iedereen bestellen. Verder de websiteteksten van BOM Engineering aangescherpt, passend bij de driedimensionale tour die je kunt  maken als je de site bezoekt. Toes, van De Zaag, Vroba, Wonderware Benelux  en een heleboel boekbestellingen als spin-off van de Kinderboekenweek maakten dit tot een zeer succesvol kwartaal. Nu nog een rondje kerstpakketten rijden en de bubbels kunnen open. Ben je nog op zoek naar een leuk cadeautje? KAPAF is altijd leuk! Voor 10 euro weet je alles (gesigneerd en wel).


 • Het speelschema van de Kinderboekenweek (30-09-2019)

  In de Kinderboekenweek reis ik weer het hele land door: Maandag 30 september De Poolster in Berkel en Rodenrijs, dinsdag 01 oktober CBS De Regenboog én OBS Het Anker in Heinenoord, woensdag 02 oktober Curtevenneschool in Kortenhoef, donderdag 03 oktober OBS De Kleine Beer in Berlicum, vrijdag 04 oktober De Sterrenwacht in Hellevoetsluis, maandag 07 oktober Bloemcampschool in Wassenaar, dinsdag 08 oktober 10e Montessorischool De Meidoorn in Amsterdam, woensdag 09 oktober De Bosrank in Hoofddorp, donderdag 10 oktober IJwegschool in Hoofddorp, vrijdag 11 oktober Kindcentrum Margriet in Zwijndrecht. Rest van het jaar? Kom maar op!


 • De zomer was mooi, de herfst wordt mooi (08-08-2019)

  Er zijn wat minder deadlines in de zomerperiode en dat geeft dus automatisch een vakantiegevoel. Er stond dan weliswaar minder druk op, het was onverminderd druk en ook dat geeft wel een prettig gevoel tijdens de vakantie. Reference cases voor Wonderware Benelux en veel teksten voor het te produceren 10-jarig jubileummagazine van FoodeQ Engineering. Het regelmatig terugkerende werk voor van De Zaag, BOM en de nieuwsbrief voor DK Polyester en een paar niet-alledaagse/nieuwe opdrachten zoals de website van Educura, het MVO Jaarverslag voor Broekman Group en verzuimteksten voor de website van Sectorinstituut Transport en Logistiek via Campagne. Hoogtepunten? Beklimming van de Hoch Gerach en de presentatie van het Summer Lifestyle Event. De zomer was mooi, laat de herfst maar komen.


 • Boek over Dijkverbetering KIS (eindelijk) af én veel werk voor ... (12-04-2019)

  Er moest heel wat water door de Lek voordat het eindelijk naar de drukker kon, maar het is een prachtig boekwerk geworden voor en door Waterschap Rivierenland, Mourik en BESIX. ConQuest verzorgde de grafische vormgeving, Fravest WoordSupport tekende voor alle teksten. Verder afgelopen maanden veel werk verzet voor Vroba, BOM en FoodeQ (3 x engineering), Dynamic People, Wonderware Benelux, VDM en RegoParcis én ik heb de nodige BranieBrouwsels geproduceerd en ben aan een nieuw boek begonnen.


 • De frustraties van een schrijver (01-01-2019)

  Boeken worden tegenwoordig belast met 9 procent. Dat betekent dat je als schrijver gewoon 3 procent minder verdient, want niemand die de boekenprijs met 3 procent verhoogt. Niet over zeuren Vester, gewoon heel veel extra boeken verkopen!
  Er is nog iets wat me stoort. Ik werk veelal vanuit huis en na 11 jaar heb ik mijn zolder tot een prachtige werkkamer verbouwd, compleet met een meebewegende stoel en een in hoogte verstelbaar bureau. Da’s best belangrijk, want ik heb een zittend beroep en geen arbeidsongeschiktheidsverzekering dus dit helpt me om fysieke problemen te voorkomen. Je zou denken dat deze zakelijke kosten fiscaal aftrekbaar zijn en dat is ook zo, maar niet voor een zzp’er die geen eigen bedrijfsingang en eigen pleepot heeft. Raar toch? Dat betekent namelijk dat alle zzp’ers die riant wonen, het fiscale voordeel wél genieten en de kleiner behuisden – het merendeel dus – niet. Ik klaag niet. Ik woon mooi en kan het betalen, maar toch is het krom. Leuker kunnen we het niet maken? Hoezo niet? Als schrijver heb ik de frustratie van me afgeschreven, maar ik hoop toch dat ik de belastingdienst en de politiek heb wakker geschud om nog eens goed naar de soms belachelijke spelregels te kijken. Zou ik trouwens de kosten van de verbouwing wel mogen opvoeren wanneer ik bij een controle de inspecteur binnenlaat via het dakraam en laat urineren in de wasbak?


 • 2018 was een mooi (boeken)jaar (21-12-2018)

  Ik ben nu tien jaar zelfstandig en ga het elfde jaar in. Het afgelopen jaar mocht ik mooie opdrachten uitvoeren voor bestaande relaties – sommige van het allereerste uur, zoals BOM Engineering en Van der Mark Transport – én voor een aantal nieuwe relaties. Dat is prettig stapelen. In 2018 heb ik ook voor een aantal goede doelen op het podium gestaan met als meest recente het op 20 december voorlezen van mijn eigentijdse kerstverhaal tijdens het Zonnebloemgala in Dinteloord. Misschien wordt het eens tijd voor een kerstbundeltje … Verder is ‘Tot het cokepunt en er ver overheen’ daadwerkelijk uitgegeven. Bruno timmert er aardig mee aan de weg en dat is hem van harte gegund. Sowieso was het een mooi boekenjaar, met een overboekte Kinderboekenweek, Wonderware Benelux dat 375 Dikke Duim Dichtsels aan relaties heeft uitgedeeld én de Schiedamse Frankelandgroep waarvoor ik er maar liefst 2.100 mocht laten drukken. Een machtig mooi relatiegeschenk – met een gepersonaliseerde eerste pagina – dat door iedereen met veel enthousiasme is ontvangen. Zoveel leuker dan een fles bubbels. Al is er natuurlijk niks mis met bubbels. Ik dank iedereen voor het vertrouwen in 2018 en sta als vanouds ook volgend jaar met raad en daad voor u klaar. Proost, fijne feestdagen en de beste wensen voor 2019.


 • Websites Dynamic People en FoodeQ en Fravest Woordsupport (27-10-2018)

  De afgelopen periode heel veel teksten geproduceerd voor de website van het Amsterdamse Dynamic People – waaronder veel productbeschrijvingen – en ze zijn live. Voor het Steenbergse FoodeQ Engineering een vergelijkbaar project uitgevoerd en ook die vernieuwde website zal elk moment live gaan. Voor mijn eigen website een drietal nieuwe referenties akkoord gekregen – van Wonderware Benelux, Toes en Stichting Kindia – dus nu nog even toevoegen en zoals altijd schiet dat er bij in, want je eigen website komt altijd pas als laatste aan bod.
  In een aantal magazines heb ik verslag mogen doen van de meer dan sportieve fietstocht van Simon van der Mark (van VDM) en zijn zwager met wie hij zich 1.000 kilometer in het zweet heeft getrapt voor het goede doel. Van Zuid-Beijerland naar Kirchberg in Tirol in 10 dagen tijd en de opbrengst van ruim 16.000 euro is voor het hospice in de Hoeksche Waard. Dan heb je blaren op je billen én het hart op de goede plaats, chapeau!
  Voor Niels Polet, die ik nog ken uit een vorig leven, heb ik artikelen geschreven voor diverse bladen om zijn Bistro Michel in Zwijndrecht de aandacht te geven die het verdient. De menukaart is vernieuwd – met hulp van Hellen den Boon als grafisch vormgeefster en natuurlijk met de enthousiaste keukenbrigade van Niels – én de toiletten zijn voorzien van unieke ludieke potdichtsels die je nergens anders tegenkomt (behalve dan in mijn BranieBundels).


 • 10 scholen bezocht, van Nijmegen tot en met Almere en Almelo (13-10-2018)

  De Kinderboekenweek 2018 was grandioos. Ik zat net als alle voorgaande jaren alle dagen volgeboekt. Voor mij begon het zelfs al twee dagen eerder, want ik rek de boel gewoon op en als het aan mij ligt dan is het ’t hele jaar door Kinderboekenweek. Op De Driemaster is een leuk filmpje geschoten van Pietertje Paul (te bekijken op Facebook).
  Ik heb heel wat kilometers gemaakt en reed vaak al om 5 uur weg uit Dinteloord om de files te ontlopen. De tweede woensdag was een uitdaging met ’s morgens voorlezen op een school in Almelo en ’s middags twee voorleessessies in Roosendaal. Waar was ik allemaal? M
  aandag 1 oktober De Raagten in Beek en Donk, 2 oktober Het Kristal in Dordrecht, 3 oktober Matthiasschool in Alkmaar, 4 oktober BS Sint Jozef in Holthees, 5 oktober De Oversteek Nijmegen (met maar liefst 900 leerlingen), maandag 8 oktober Franciscusschool Woerden, 9 oktober Caleidoscoop in Almere, woensdagochtend 10 oktober De Tandem in Almelo én woensdagmiddag Optiek Van Wely in Roosendaal, 11 oktober De Driemaster in Hoek van Holland, 12 oktober Basisschool De Stelberg in Rotterdam.


 • Bom, Bruno,Branisch Breedbeeld en nog eens 2.100 boeken (31-05-2018)

  Tijdens de Wonderware KnowledgeXchange heb ik maar liefst 375 Dikke Duim Dichtsls mogen uitdelen én ik heb een order van een nieuwe klant voor 2.100 stuks te pakken, dus laat de persen maar rollen. Voor wie? Dat meld ik pas na de kerst, want ze worden meeverpakt in kerstpakketten en anders is de verrassing eraf. De zomerperiode is altijd iets rustiger, dan kan ik aan mijn eigen werk – Branisch BreedBeeld – schrijven, maar ik heb volop te doen voor Bom Engineering dat op 7 september het 25-jarig jubileum groots zal vieren. Verder websiteteksten voor Dynamic People, FoodeQ, Vroba en van De Zaag. Het boek van Bruno – zie vorige nieuwsflits – is in de afrondende fase en ik ben druk met de voorbereiding voor de komende Kinderboekenweek. Zomervakantie?