Mooie maanden én groter dan groot in de bioscoop (17-06-2022) – Copy

Netwerken is topsport én tweemaal kampioen (12-07-2023)

Na een avondje tennis wordt het vaak ernstig laat (of eigenlijk vroeg). Beregezellig en meestal verkoop ik na een stukje voordragen uit eigen werk nog wel wat boeken aan de tegenstanders. Ik heb er ook een hele mooie klant aan overgehouden, want Mark Satink van AVEVA Select Benelux trof ik ooit op de tennisbaan. Uiteindelijk sport ik omdat ik het leuk vind, maar dit is welkome bijvangst. Dit jaar is het sportief gezien het beste jaar ooit; tweemaal prijs, want zowel met de volleybal als met de tennis promoveren we dus dat wordt nog wat volgend seizoen. Dan treffen we andere teams en dat biedt gegarandeerd interessante netwerkkansen. Zakelijk netwerk ik natuurlijk ook volop. De altijd goed bezochte haringparty bij VDM leverde weer een paar nieuwe contacten op én daadwerkelijk een nieuwe klant, want voor MACO Materieelverhuur heb ik in juli de websiteteksten mogen maken. Netwerken is leuk (vind ik) en loont altijd. Iedereen die teleurgesteld is als je niet direct met orders naar huis gaat, moet goed bedenken dat sommige dingen gewoon even tijd nodig hebben. Ga niet pas netwerken als je het te rustig hebt, want dan duurt het wel even voordat de business weer zal aantrekken. Nu zaaien, is ooit oogsten. Consequent zaaien resulteert in consequent oogsten. Een klant winnen is één, een klant houden vereist zorg en aandacht. Het is mooi om te zien dat relaties van het eerste uur nog altijd bij mij aankloppen. Het is ook heel leuk als een relatie die even weg was, weer terugkomt. Ik schreef indertijd voor FuTec Systems mee aan tenders en maakte de website- en brochureteksten. Daarna deden ze het een tijdje zelf en sinds een paar weken mag ik het weer doen. Welcome back Leo.